Väntade resultat i Italien

Tänkte dra en liten summering av tennisveckan som gått. Kollar man på turneringsträdet ifrån Mastersturneringen i Rom så kan man snabbt konstatera att det var väldigt många väntade segrar. Överraskande var dock att serve-volleyspecialisten Mischa Zverev tog sig till kvartsfinal. Jag tycker det är riktigt skoj att se spelare med denna spelstilen ta sig fram och prestera underhållande tennis, extra roligt är det att framgången kommer på grus som är det segaste underlaget.
Förutom tyskens skräll så var det inte mycket annat man behövde gnugga sig i ögonen för att förstå. Okej, Monacos seger över världsfyran Andy Murray får man väl klassa som en skräll, men Murray har fortfarande mycket att lära på gruset samtidigt som argentinaren har bollat på gruset i hela sitt liv.
Jag tänkte jag kunde ha någon form av lista för att uppmärksamma vad som gjorts bra eller dåligt under veckan. Här kommer den första listan:

Veckotoppen:

1. Spansk grusdominans
Självklart är det Rafael Nadal som går i bräschen för spanjorerna. Men även Fernando Verdasco är i fantastisk form och spelare som David Ferrer och Tommy Robredo brukar alltid leverera fina resultat under grussäsongen.

2. Zverevs känsla
Mischa Zverev, som för övrigt är väldigt lik Alexander Ovechkin, gjorde allt rätt i denna veckan. Hans volleyspel var helt fantastiskt och fortsätter han att utvecklas så kommer han att bli ett hot mot de flesta när spelarna kliver över till grässäsongen

3. Söderling på gång
Nu åkte tyvärr svensken ut med pinsamma siffror men de som sett matchen påstår att det var mycket jämnare än vad siffrorna visar. Vi svenskar kan i alla fall glädja oss åt att det var första gången på väldigt länge som Söderling lyckades vinna två raka matcher. Bara till att hoppas att formen fortsätter att stiga.

Veckans sämsta är just det att jag inte kan komma på något som varit dåligt. Hoppas man har bättre fantasi till nästa vecka.

Kommentarer
Postat av: Nadal

När kommer de första legendreportagen och spelarprofilerna?

2009-05-03 @ 19:54:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0